Отцепниците от Атака учредиха Национал-демократична партия

Капка Сидерова, снимка: БГНЕС, архив

Национал-демократична партия ще се казва новата политическа формация, учредена днес от Капка Георгиева и сина й - евродепутата Димитър Стоянов, съобщи news.bg. Двамата напуснаха "Атака", разочаровани от политиката й и след разрив в личен план с лидера Волен Сидеров (Капка Георгиева беше съпруга на Сидеров - бел. ред.) 

Новата партия обявява, че ще ще се бори за постигане на икономически растеж чрез усвояване на еврофондовете като набляга върху малкия и средния бизнес. Приоритет й е модерното здравеопазване, което да е безплатно за българските граждани, но ще генерира доход за страната от чужди източници. Политическата партия очаква образователната система да работи по европейски модел, а младите специалисти, които ще подготвя, да защитават националните интереси пред Брюксел.

Партията ще работи за нова прозрачна система за изчисляване на пенсиите, както е в социалните европейски държави, и ще се стреми пенсионният доход да е над прага на бедността. Тя ще настоява и за стимули за младите семейства и родители.

В интервю пред БНР па-рано днес лидерът на "Атака" Волен Сидеров изрази мнение, че в новата формация "се събират хора, които са били в "Атака", но са купени от ГЕРБ", а целта е да "ерозират вота за "Атака". Според него в основата на начинанието е "съчетание от нездрави амбиции и политическа интрига". Той призова участниците в новата партия да напуснат постовете в парламента, европарламента и общинския съвет, които са заели чрез изборните листи на "Атака".

 

КОМЕНТАРИ

Димитър02:17 - 26.03.2012
В България има повече партии, отколкото жители. На всеки човек се пада по една партия, партия и три четвърт. Затова има случаи, на избори за дадена партия да няма нито един глас. Предлагам да се създаде нова партия - Национална Асоциация за Контрол на Ултра Радикалните Активисти (НАКУРА).
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK