Условни присъди за македонци, влезли в България без разрешение, за да нахранят пчелите си

Снимка: Infomreja.bg

Двамата били задържани от гранични полицаи край село Ветрен

Районен съд – Кюстендил, определи наказания за двама македонски граждани, които на път към село Селник, Република Северна Македония и мястото, където отглеждат пчели, навлизат без разрешение и не през определените за това места на територията на Република България.

Съдът, под председателството на съдия Светослав Петров одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимите, които признават вината  си.

Горан Х. /на 39 години/ и Милан М. /на 62 години/ ще изтърпят наказания от по 3 месеца лишаване от свобода, изпълнението на които се отлага за изпитателен срок от по 3 години, като ще платят и глоба от по 100 лв.

На 14.02.2020 год., двамата македонски граждани тръгнали с автомобил от Скопие за село Селник в Република Северна Македония, където отглеждат пчели.

По време на придвижването си, обвиняемите решили да минат по пътя за с. Киселица на македонска територия, но тъй като той бил непроходим, тръгнали по друг път и навлезли на територията на страната ни в района на 81 – ва гранична пирамида, на около 800 м. от махала Мишуглийска на с. Ветрен.

Задържани са от служители на Регионална дирекция Гранична полиция - Кюстендил.

Става дума за престъпление по чл. 279, ал.1, във вр. с чл. 20, ал.2 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK