Отборът на ПМГ – Кюстендил спечели областното състезание “Млад огнеборец”

снимка: МВР-Кюстендил

Ученици от 4 отбора, носители на първа награда от районните състезания "Млад огнеборец", участваха в 12-тото областно състезание, провело се днес на стадион "Осогово" в Кюстендил.Първото място в надпреварата на младежките противопожарни отряди спецели отборът на ПМГ “Емануил Иванов” – Кюстендил.
На второ място е отборът на СОУ “Христо Ботев” – Кочериново, на трето – отборът от ОУ “Никола Вапцаров” – Бобов дол, четвърти е отборът от ОУ “Св. Св. Кирил и Методи” – Дупница.
Областното състезание бе организирано от ОУ ПБЗН – Кюстендил. Гости бяха заместник-областният управител Даниела Годинова, заместник-кметът на Кюстендил Виктор Янев и заместник-директорът на ОДМВР – комисар Елиан Стамболийски.
Състезанието откри Даниела Годинова. Участниците получиха като награда купи, грамоти, раници, ученически пособия, топки, лакомства. Комисар Гроздан Христов – началник на ОУ ПБЗН – Кюстендил, поздрави участниците за постигнатите резултати, за постоянството по време на тяхната подготовка и и благодари на инспекторите, подготвили младежите, както и на спонсорите, допринесли за провеждането на състезанието и празничния му дух.
Отборът-първенец ще участва в републиканския етап на състезанието в курорта “Албена” през месец юни.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za