„Високите момчета“ пожелаха успех на „златните момичета“

Снимка: БФВ

Джентълмените от националния отбор по волейбол изпратиха специално видео послание, чрез което пожелаха успех на момичетата от националния отбор по художествена гимнастика и призоваха българите да подкрепят грациите в залата в София, докато „лъвовете“ водят първите си важни битки пред горещата публика във Варна.

По едно и също време обичаните от българите национални отбори – по волейбол и по художествена гимнастика, се впускат в сериозна надпревара в световни първенства, на които страната ни е домакин. На 9. септември в Двореца на културата и спорта във Варна волейболистите излизат срещу Финландия в първи мач от шампионата, на който сме домакини заедно с Италия. От 10. септември в „Арена Армеец“ в София българските гимнастички започват пътя си към медалите и сърцата на феновете по цял свят със завладяващите си изпълнения.

След поредната си тежка тренировка във Варна „високите момчета“ смениха за кратко волейболните топки с топки за художествена гимнастика и с усмивка изпратиха позитивна енергия към „златните момичета“. Волейболният „ансамбъл“ в състав - Валентин Братоев, Розалин Пенчев, Теодор Салпаров, Георги Сеганов и Николай Учиков, се включи в специално съчетание с шеги и топки за художествена гимнастика. След като се увериха, че тази територия е запазена за талантливите български грации, „лъвовете“ решиха да пробват упражнението „художествен волейбол“ с топки за гимнастика.

А ето го и съчетанието с думи от волейболистите към гимнастичките и българските фенове: „Не остана! 9. септември наближава! Очакваме ви във Варна на световното първенство по волейбол. По същото време има и друго важно световно първенство за България. Докато ние играем във Варна, в София за медали ще се борят от националния отбор по художествена гимнастика. Като джентълмени им пожелаваме успех. Подкрепете „златните момичета“ в София и нас – високите момчета, във Варна. Защото всички играем заедно за България!“

Волейболните ни национали ще изиграят мачовете си от първата фаза между 9. и 18. септември във Варна. „Лъвовете“ се изправят срещу Финландия (9 септември), Иран (13. септември), Пуерто Рико (14. септември), Куба (16. септември) и Полша (18. септември). Положителни резултати пращат България във втората фаза в „Арена Армеец“ в София между 21. и 23. септември – точно след края на световното първенство по художествена гимнастика. Преди очакваната поява на волейболистите в „Арена Армеец“, столичната зала ще бъде подвластна на изпълненията на Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн в индивидуалната надпревара и на „диамантите“ от ансамбъла на България.

След 48 години България пак е домакин на световно първенство по волейбол, а след 31 години – на световно първенство по художествена гимнастика. През септември по света ще се говори изключително много за България покрай спорта. Страната ни е домакин и на световно първенство по гребане за мъже и жени в Пловдив, мачове от Лигата на нациите играят и националите ни по футбол. Българската федерация по волейбол и лично момчетата от националния отбор пожелават успех на всички български спортисти!

Видеото може да се види на фейсбук страницата на БФВолейбол

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK