Отборът на Езиковата гимназия в Кюстендил първенец на "Евроскола"

Снимка: личен архив

Кюстендилското централно читалище "Братство 1869" бе домакин на регионално състезание „Евроскола“ за средни училища от областите Благоевград и Кюстендил, с организатор Европейският парламент в България.

В него отборът на Езикова гимназия "Д-р Петър Берон" - Кюстендил зае първо място, като остави зад гърба си училища като ПМГ "Емануил Иванов" - Кюстендил и благоевградската езикова гимназия.

Отборът на кюстендилската езикова гимназия в състав Виктория Стоилова, Антонина Тончева, Антонио Георгиев, Ан Никол Войнска от 10 "в" клас и Теодора Георгиева от 10 "а" клас спечели голямата награда - пътуване до Страсбург.

Победителите от Кюстендил се присъединяват към останалите 5 регионални победители от цяла България и заминават за Франция на 3 май тази година.

 Учениците бяха подготвени от Мария Кирилова - учител по английски език и Петя Миленкова - учител по философия. Честито! 

От 2006 г. насам повече от 110 български училища и над 3 600 български младежи са били част от програма „Евроскола“ на ЕП. Това е уникално събитие, което дава възможност на участниците да научат повече за европейската интеграция, като сами се превърнат в част от нея.

Ученици и учители от 28-те държави членки се превъплъщават в членове на ЕП (евродепутати) за един ден в сградите на ЕП в Страсбург. Участниците вземат думата в пленарни сесии и заседания на парламентарни комисии, за да проведат дебати и да гласуват резолюции по наболели въпроси, като през цялото това време упражняват своите езикови умения и завързват нови приятелства с други ученици от цяла Европа.

 

КОМЕНТАРИ

Емил Терзийски22:14 - 10.02.2018
Защо публикувате грешна информация!Победители са отборът на Земеделска професионална гимназия от град Сандански!Или Ви е неудобно на всички езикови и математически гимназии,че учениците от това училище показаха най много знания!Но това не трябва да ви притеснява-Земеделската гимназия печели това състезание за втори път!Така че продължавайте да мечтаете!
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK