Отборът на ЕГ „Петър Берон“ спечели областното състезание "Млад огнеборец" в Кюстендил

Снимки: ОДМВР-Кюстендил

Днес на стадион „Осогово“ в Кюстендил първенците от районните състезания на младежките противопожарни отряди в Кюстендилска област  - ЕГ „Д-р Петър Берон“ от Кюстендил, ОУ „Христо Ботев“ от Сапарева баня  и СОУ „Аверки Попстоянов“ от Рила, се състезаваха в дисциплините „Бойно разгръщане на пътека“ и „400 м щафетно бягане с препятствия“.

На първо място се класира отборът на ЕГ „Петър Берон“ от Кюстендил. Той ще продължи участието си в Републиканското състезание на МПО. На второ място се класира СОУ „Аверки Попстоянов“ от Рила и на трето – отборът на ОУ „Христо Ботев“ от Сапарева баня. Отборите бяха съставени от по 10 участници, един от които резерва. Състезателите са на възраст от 12 до 16 години.

Осемнайстото областно състезание на младежките противопожарни отряди бе открито от заместник-областния управител Людмил Стоянов, гости на спортната проява бяха зам.-кметът на Община Кюстендил Радмила Рангелова, представителят на Министерството на младежта и спорта гл. експерт Мая Лехчанска, началникът на отдел в ОДМВР – Кюстендил, комисар Васил Паргов.

Наградите връчиха комисар Светослав Георгиев – директор на РДПБЗН – Кюстендил, зам.-кметът Радмила Рангелова и Мая Лехчанска.

Състезателите получиха  грамоти, купи, медали. За всички участници бяха осигурени подаръци от спонсорите – общините Кюстендил, Рила и Сапарева баня.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK