Отборът на Благоевград е бронзов финалист в "Купата на Coca-Cola: Движи се!"

снимки: АPRAagency.com

Тазгодишният шампион в четвъртото издание на междуучилищния футболен турнир „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ е отборът на СОУ „Св. Климент Охридски“ от Пловдив. Той се пребори за големия приз по време на финала на първенството, които се състоя този уикенд в европейския град на спорта за 2015 г. – Бургас.

Тази година победителите от Пловдив си тръгнаха не само с големия приз, но и ще заминат на лагер в „Спортния град“ на Реал Мадрид.

Сребърният медалист в оспорвания турнир е столичното 63-то ОУ „Христо Ботев“, а на трето и четвърто място се класираха отборите на Трето ОУ „Димитър Талев“ (Благоевград) и ОУ „Антон Страшимиров” (Бургас). Те показаха завидни футболни умения и спортен дух по време на всички футболни срещи в рамките на инициативата.

Специално, за да окажат своята подкрепа за отборите-финалисти, в неделния ден в града пристигнаха звездите от музикалната сцена Михаела Филева, Рафи и братята Пламен и Иво, които се впуснаха в бурни танци по време на предизвикателството „Раздвижи своя талант!“ и изнесоха концерт, с който приветстваха победителите в турнира.

За четвърта поредна година междуучилищният футболен турнир ще мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта.

Спортното състезание, в което могат да участват ученици на възраст между 12 и 14 години, се организира от системата на Coca-Cola в България в партньорство с Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Столична община и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора.

 

снимки: АPRAagency.com
снимки: АPRAagency.com
снимки: АPRAagency.com

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK