Костадин Джупаров - първенец на ски състезание в Боровец

Снимка: Бороспорт

240 деца от 17 клуба от цялата страна застанаха на старт в „Мемориал на шампионите“ на Боровец.

Състезанието се провежда за втора година и събра алпийци на възраст от 6 до 12 години. Гигантският слалом се проведе на писта „Мартинови бараки 4“, която след вчерашния дъжд и днешните ниски температура беше твърда и затрудни много от участниците.

Въпреки това момчетата и момичетата демонстрираха шампионски дух, отлични технически умения и показаха най-доброто от себе си. Децата се справиха отлично и караха при условия, които се доближаваха максимално до стартовете на големите състезатели.

Най-емоционално и със завидно старание по пистата се пуснаха най-малките – във възрастова група от 6 до 8 години. При момчетата пръв се класира Костадин Джупаров от „Юлен“, а при момичетата – Рая Зарева от „Чамкория“.

При момчетата под 10 години златния медал взе Стоян Лазаров от „Пампорово“, а при момичетата доминира Александра Митова от „Витоша ски“. При най-големите – под 12 години – при момчетата шампион стана Константин Крумов от „Мотен“, а при момичетата – Елена Стоилова от „Грийн роуд“.

Малките скиори показаха завидно майсторство, а много от тях - и изграден стил. Най-многобройно беше участието във възрастова група под 12 години, но емоциите бяха силни и при 6-годишните.

"През тази година отчитаме доста по-висок интерес към „Мемориал на шампионите“ – каза изпълнителният директор на „Бороспорт“ Георги Кочов. "Това е важен старт, тъй като състезанията за деца през сезона не са много, а и най-малките имат нужда да свикнат да карат в състезателна обстановка и при голяма конкуренция."

„Мемориал на шампионите“ е посветен на големите скиори от близкото и далечното минало от легендарната самоковска ски школа Людмил Тончев, Димитър Ангелов, Петър Ангелов, Александър Нестеров, Георги Дойков, Иван Недялков, Искра Бързанова, Асен Бързанов…Те са вдъхновение за всяко ново поколение скиори и състезатели не само в самоковския край, но и в цяла България.

От „Бороспорт“ информират, че ще направят всичко възможно да проведат състезанието за купа "Петър Попангелов - старши", което беше отложено вчера заради дъжд. То е за деца от 6 до 12 години и важи за купа "Надежди джуниър". Датата ще бъде обявена допълнително, след съгласуване с Българска федерация по ски.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK