„Пиринските стражи“ от Трето ОУ – Гоце Делчев, отново планират походи из Родопите, Южен Пирин и Славянка

Снимка: Клуб "Пирински стражи"

Както скоро ИНФОМРЕЖА писа, членовете на Клуб „Пирински стражи“ при иновативното Трето основно училище "Братя Миладинови" в Гоце Делчев, одкрепени от VІІ Б и ІІІ Б клас, поеха инициатива за облагородяване на училищния парк - инициатива, която се превърна в общоучилищна.

В следващите дни те ще засадят различни растителни видове заедно с учениците от цялото училище. Вече са създали работни групи за поливане и други грижи за цветята, което разкрива още една положителна страна от техния характер, изпълнен с амбиция, борбен дух и желание за пуспех.

Вече е готов и планът на Клуб „Пирински стражи“ за пролетния сезон – 2019 година. В него туристите са предвидили няколко похода из Родопите, Южен Пирин и Славянка, както и посещения на културно-исторически местности с образователна цел.

Прави впечатление, че планинарите се включват в дейностите по проекта на училището „Успяваме заедно“ по повод конкурса „Посланици на здравето“ - 2019 г., в който Трето ОУ участва за втора поредна година.

От думите на ръководителите на Клуба - Жостова, Грозданова и Халачев, става ясно, че през летния сезон, който ще бъде открит в началото на месец юни, предстоят големи  изненади.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK