Отбелязват Деня на Европа в Кюстендил

снимки: Читалище "Братство" - Кюстендил

За седма поредна година Читалище „Братство 1869” и Европа Директно – Кюстендил ще отбележат 9 май – Деня на Европа, с поредица от инициативи. На 5 май от 18:00 часа в Синята зала ще се проведе празнична вечер, посветена на Деня на победата. В програмата - Рецитал на поемата „Катерина” от Надежда Полякова в изпълнение на Любов Стамова и Концерт на ВФ „Неразделни".

На 7 май от 18:00 ч. в Синята зала ще има тематична вечер, посветена на 70-годишнината от края на Втората световна война с лектор о.р. полк. Йордан Костадинов.

На 8 май от 14:00 ч. пред читалището ще се проведе информационна кампания, посветена на Деня на Европа и 2015 - Европейска година за развитие, а за най малките - Уъркшоп „Нов живот на изхвърлени предмети” - демонстрация за повишаване на осведомеността сред децата и младежите относно политиката на ЕС за опазване на околната среда чрез повторно използване на изхвърлени предмети от бита.

От 18:00 ч. в голямата зала ще започне традиционният концерт хепънинг с участието на млади изпълнители и групи от гр. Кюстендил и региона.

На 12 май от 11:00 ч. в салоните на читалището ще бъде открита изложба „Нов живот на изхвърлените предмети”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK