Училището в Сатовча отбеляза 146 години от създаването си

Снимки: СУ-Сатовча, архив

Двадесет и четвърти май бе патронен празник и на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Сатовча. Училището честваше 146 години от създаването си!

През целия ден ученици  и учители изписваха имената си на глаголица и кирилица върху специално подготвено за целта табло. Инициативата беше проведена под мотото: „Да научим нещо ново и интересно за българския език“.

Интерес предизвика и специално подготвената изложба с творби на ученици. Не по-малко впечатляващи бяха  и аранжираните от четвърти и пети клас алеи с цветя в училищния двор.

Официалната част започна с издигане на българския трибагреник от Джеват Дунчев – директор на училището, и асистентките му от първи клас. След това всички заедно изпяха химна на родното училище и изслушаха химна на Европа - „Ода на радостта“.

Директорът на учебното заведение поздрави всички присъстващи и им пожела да бъдат здрави и да имат още по- големи успехи занапред. 

На тържеството бяха наградени участниците в конкурс за есе на тема: „Моите думи за Левски“, и в лекоатлетически крос по случай празника.

В пъстрата празнична програма имаше всичко – стихотворения, посветени на солунските братя, скечове, песни, танци.

Денят беше паметен за цялата училищно общност.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK