XI ОУ в Благоевград отбеляза 170 години от рождението на своя патрон

Снимки: Община Благоевград

XI ОУ „Христо Ботев“ в Благоевград отбеляза 170 години от рождението на своя патрон с  празничен концерт- спектакъл „Писмо до бъдещето“.

Официални гости на събитието, което се проведе в ДТ „Никола Вапцаров“ бяха заместник-министъра на образованието и науката Деница Сачева, заместник- кметът на Благоевград - Иво Николов, председателят на Общински съвет - Радослав Тасков, началникът на РУО - Ивайло Златанов, началник-отдел „Образование“ - Симона Митова и други. 

Приветствие към присъстващите гости, родители, учители, ученици отправи директорът на учебното заведение Марияна Митова, която категорично заяви, че XI ОУ „Христо Ботев“ ще продължи да бъде устойчиво, да се развива, да бъде храм на мисълта и духа, да задоволява потребностите на учениците, спазвайки всички закони на едно общество, на съвременно образование.

С рецитал на едни от най-знаковите стихотворения, драматургия на произведения на Христо Ботев, песни и танци, учениците отдадоха своята почит към делото и живота на един от най-видните пазители и ценители на България.

По време на концерт-спектакъла бяха наградени учениците в конкурса за стихотворение и рисунка „Живеем в земята на Ботев“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK