Отбелязват 100 години Горска служба в Благоевград

Заместник-министърът на земеделието и храните Георги Костов, снимка: МЗХ

Утре – 15 октомври 2015 г., с поредица от инициативи ще бъде отбелязана 100-годишнината от създаването на Горска служба в Благоевград. По повод вековния юбилей от 13.00 часа пред сградата на Регионалната дирекция по горите Благоевград /ул. „Васил Коритаров” №2/ ще бъде открита паметна плоча.

По-късно, от 14.30 часа, е церемонията по връчване на наградите на отличените ученици, участвали в конкурса за рисунка на тема: „Мечтите на гората – моите мечти”, организиран от Югозападното държавно предприятие и РДГ - Благоевград. Наградените творби са подредени в изложба, която посетителите ще могат да видят в залата на РДГ Благоевград.

В 15.00 часа ще бъде направена „първа копка” за стартиране на основен ремонт на „криволейния” бараж на река Хърсовска в местността „Бачиново”. Югозападното държавно предприятие ще извърши тази дейност за първи път след повече от 50 години. Това е най-известният от поредицата баражи, реализирани от благоевградските лесовъди, след бедственото наводнение на града през 1954 г. Целта е да се гарантира сигурността на техническото съоръжение, за да продължи да изпълнява защитните си функции срещу природни бедствия.

В честването на 100-годишния юбилей от създаването на Горска служба Благоевград ще участват зам.-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов, изпълнителният директор на ИАГ инж. Тони Кръстев, директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов и директорът на РДГ - Благоевград инж. Иван Гергов и др.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK