Ентусиасти се впускат в нощна разходка в планина Беласица за "Часът на Земята"

Петрич ще се включи в глобалната инициатива „Часът на Земята“. Тя е насрочена за 30.03.2019 г, събота, от 20.30 ч. под мотото „Свържи се със Земята“.

За един час ще бъде спряно осветлението на: Централен градски площад, паметник „Загинали за Родината“ и градинката около него, фонтана пред сградата на Община Петрич, паметника на Антон Попов и прилежащата градинка, градинката в кв. „Дълбошница“, водната каскада на входен булевард, градинката пред ж.п. гарата.

Оставането за час на тъмно е символичен знак за предприемането на сериозни действия срещу промените в климата и призив за по-устойчиво бъдеще. „Часът на Земята“ дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета.

Тази година в инициативата на територията на община Петрич се включва и Сдружение „Млад планинар”, което ще организира нощна разходка в планина Беласица като символ на грижите за дивата природа в нашите планини.

По този начин ще се привлече вниманието на хората към горите, въздуха и чистата вода, за да бъдат възможно най-добре защитени. Нощната разходка ще бъде по маршрута „Алея на здравето” с начало 20:30 ч.

Всеки, който иска да се присъедини към нощното приключение може да се включи, носейки фенерче. Сборният пункт е на градския площад в 20:15 ч. на 30 март 2019 г., събота!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK