Отбелязаха с редица прояви 24 май и 57 години от създаването на ХГ "Владимир Димитров - Майстора"

Снимки: ОА - Кюстендил

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май бе отбелязан с тържествено шествие в Кюстендил. То започва от Драматичен театър – Кюстендил и завърши на площад „Велбъжд“.

В него участие взеха всички начални училища и гимназии от областния град. На препълнения площад, ученици и учители заедно преминаха, носейки знамената на своите училища и дефилираха с училищните си униформи и носии.

Всяко училище показа и различните си мажоретни, спортни и музикални състави. По време на дефилето бе представена и кратка информация с постиженията и отличията им. Включиха се и представители на читалища, библиотеки и културни институции.

Официален гост на мероприятието бе областният управител Виктор Янев. Присъстваха още кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, който оправи своите пожелания към учители и ученици, неговите заместници Светослав Василев, Росица Плачкова и Радмила Рангелова, както и началникът на РИО – Радостина Новакова и председателят на ОбС – Кюстендил Иван Андонов.

На днешният ден в Кюстендил бе отбелязана и 57-та годишнина от създаването на един от най-значимите, както национални, така и световни културни обекти -   ХГ „Владимир Димитров – Майстора“. Десетки гости уважиха рождения ден на галерията, която показва творбите на най-големите български и световни автори.

Областният управител Виктор Янев лично поздрави директорът на галерията Валентин Господинов и поднасяйки му подарък, му пожела още много успехи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK