Мария Габриел води листата на ГЕРБ и СДС за евроизборите

Снимки: Нова тв

Мария Габриел води листата на ГЕРБ и СДС за евроизборите. ГЕРБ и СДС представиха кандидатите си за членове за Европейския парламент.

1. Мария Габриел, ГЕРБ, еврокомисар по цифрова икономика и общество;

2. Андрей Ковачев, ГЕРБ, депутат в настоящия мандат на Европейския парламент;

3. Андрей Новаков, ГЕРБ, депутат в настоящия мандат на Европейския парламент;

4. Ева Майдел, ГЕРБ, сегашен европейски депутат в Европейския парламент;

5. Асим Адемов, ГЕРБ, сегашен европейски депутат в Европейския парламент;

6. Александър Йорданов, СДС;

7. Лиляна Павлова, ГЕРБ, бивш министър на българското председателството на Съвета на ЕС;

8. Емил Радев, ГЕРБ, сегашен европейски депутат в Европейския парламент;

9. Ивелина Василева, ГЕРБ, бивш министър на околната среда и водите;

10. Марин Захариев, ГЕРБ, зам.-кмет на Община Смолян;

11. Д-р Иво Ралчовски, ГЕРБ;

12. Младен Шишков, ГЕРБ;

13. Николай Диков, ГЕРБ;

14. Камен Костов, ГЕРБ;

15. Йоана Йончева-Фильова, ГЕРБ;

16. Жечо Станков, ГЕРБ, зам.-министър на енергетиката;

17. Илия Лазаров, главен секретар на СДС

„България може да бъде обединител на каузи”, каза Мария Габриел. „Заедно показахме, че зад думата "обединение" не се крият користни мисли. Европа се намира в труден момент. Предизвикателството е, че България може да бъде обединител на каузи“, заяви тя.

Според нея Европа е на кръстопът и е важно да се противопоставим на дестабилизиращите процеси и решения. „Националният и европейският интерес могат да бъдат взаимодопълващи се. И това го доказахме с българското европредседателство“, припомни Габриел.

ГЕРБ и СДС показахме национална отговорност”, каза Александър Йорданов от СДС.

Днес е един хубав ден за българската демокрация. Ние си подаваме ръка в името на едно по-добро бъдеще за Европа и за България. Показахме европейска политическа зрелост. Показахме национална отговорност, защото ние сме тези, които трябва да се противопоставим на лошите сценарии за България и Европа“, заяви Йорданов. Според него демокрацията трябва да се защитава всеки ден на всички избори.

„Искам да благодаря на премиера Борисов, защото той издига висока бариера пред БСП да се върне отново на власт и продължава да отстоява нашите позиции на демократичните европейски държави. Казвам това, защото партиите и политиките съществуват заради хората“, заяви Йорданов. Той обясни, че иска България да влезе в Шенген, Македония да бъде в ЕС. „Нашият европейски народ заслужава да има европейски доходи и самочувствие. Можем да победим и ще победим за доброто на България и на Европа“, заключи той.

"С всичките ни грешки продължаваме да сме първа сила. Дори и като грешим, си понасяме наказанията, вземаме си забележка и повече не го допускаме". Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на представянето.

"За нашите опоненти в ляво не искам да говоря, не са ми интересни. Нагледал съм се, наслушал съм се на всякакви кампании. То не бяха боксьори, борци. По ме е яд за тези, които са в дясно и се борят да имат един или двама евродепутати и цялата им кампания ще бъде против нашия съюз. Тяхната задача е да рушат нашия съюз и да върнат БСП на власт", уточни Борисов.

"Лошо е, когато ни хванат в грешка. За хората от БСП апартаментите и ниските цени са никакъв проблем, те са свикнали да живеят в резиденции и държавни жилища от 9 септември до ден днешен и никой не им ги взе. Те прибраха след 9 септември всичко на хората – и ниви, и имоти, и добитък", отбеляза Борисов.

"Лошо ни удариха и от това зависи дали сме си сложили добра и голяма обица на ухото. Нямам съмнения, че тази листа е по-добра от всяка една. Гледайки я човекът вижда успели, млади интелигенти, можещи и красиви хора", каза още Борисов.

Той добави, че е оптимист за Европа. "Забранявам ви да се вкарвате в езика на омразата", добави той.

"Не искам да сте кучки или там какво беше модерно да си в предизборната кампания - с това се хвалят нашите опоненти. Искам да сме си ние - добронамерени, градящи", каза още Борисов. /Нова тв

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK