Отбелязаха Международния ден на детската книга в Благоевград

снимка: Пресслужба Мария Габриел

С литературно четене на български народни приказки, откъси от романи за тийнейджъри, разкази от български и чуждестранни автори, Детският парламент, Инфоцентърът на евродепутата Мария Габриел и възпитаниците на Дома за деца и юноши „Св. Николай Мирликийски-Чудотворец” отбелязаха заедно 2 април – Международен ден на детската книга.

Книгите са дарение от Мария Габриел за фонда на библиотеката в дома.

"Подарявайки книга на дете, възрастните ще се убедят, че най-лесният начин да се докоснеш до мечтани светове е чрез магията на четенето. Поуките от книгите са приложими във всички етапи от развитието на детето. Четенето трябва да се поощрява сред децата, независимо дали става въпрос за четенето на книга на хартиен носител или чрез компютър", бе посланието, което евродепутатът отправи чрез сътрудника си в инфоцентъра.

Датата за честването на Международния ден на книгата не е избрана случайно - на 2 април е роден датският писател Ханс Кристиан Андерсен, създал едни от най-великолепните приказки на всички времена.

Определянето на специален празник на книгата за деца има за цел да вдъхне любов към четенето у децата и да обърне вниманието на обществото върху детската книга и литературата за деца като цяло.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK