20 европейски проекта на стойност 90 млн. лв. се изпълняват в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

20 са сключените договори в област Кюстендил от началото на програмния период – 01.01.2014 г., до настоящия момент. Договорите са за изпълнение на проекти, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове и са на обща стойност 90 104 208,67 лв, обявиха по време на информационна среща в ОИЦ – Кюстендил.

Най-много проекти се изпълняват по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ – 29 проекта на обща стойност 10 835 898,86 лева. 17 от проектите се изпълняват/са изпълнени от общинските администрации, останалите 12 от фирми.

На следващо място по брой на одобрени проекти е Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ – сключени са  27 договора на обща стойност 18 437 961,38  лева.

Сред тях са нови 10 договора, сключени през месец юни т.г., които са за стартиране на самостоятелна стопанска дейност в рамките на процедура „Насърчаване на предприемачеството“.

Седем от одобрените проекти ще се изпълняват на територията на община Кюстендил, останалите три са регистрирани в община Дупница.

Производство на перилни и почистващи препарати и сапуни на основата на натурални и растителни суровини, създаване на 10 пилотни епизода на телевизионно предаване за комплексно представяне на малко познати туристически дестинации в България, производство на калъфки за туристически възглавници и на седалки за автомобили - микробуси и влакове са сред основните дейности, предмет на изпълнение на част от одобрените проекти.

Останалите са в областта на ИКТ индустрията – създаване на мобилно образователно приложение, разработване и внедряване на иновативна технология за автоматизиран анализ на целеви групи в социалните мрежи, създаване на бизнес видео каталог и др.

По Оперативна програма „Региони в растеж“ са сключени 16 договора, 9 с Община Кюстендил и 7 с Община Дупница. Отделно от това са регистрирани и два договора на Агенция ,,Пътна инфраструктура“ – за ремонт на пътя до Рилския манастир и на отсечката Дупница – Клисура.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK