Пращат в затвора двама кюстендилци, спипани с дрога

Снимка: Infomreja.bg

Районна прокуратура – Кюстендил, е постигнала две споразумения по водени досъдебни производства за незаконно държане на високорискови наркотични вещества – престъпление по чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1 от НК.

На 08.07.2019 г. полицейски служител при участък „Изток“ в гр. Кюстендил извършил обиск на Н.В., при който у него била открита дрога. В лявата ръка подсъдимият държал 9 сгъвки с хероин, които били иззети. По случая е било образувано досъдебно производство.

От заключението на извършената физико-химическа експертиза се установява, че процентното съдържание на активно действащия компонент е около 80 %.

Задържаният Н.В. е осъждан за престъпления от общ характер, включително и за държане на високорискови наркотични вещества, и е изтърпявал ефективни присъди.

Подсъдимият Н.В. се е признал за виновен за извършеното от него престъпление. Сключеното между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата му споразумение е било одобрено от съда.

Наложеното му наказание е „лишаване от свобода“ за срок от една година и десет месеца при „строг“ режим на изтърпяване и глоба в размер на 2000 лева.

Другият подсъдим – А.В., извършил същото престъпление през м. юни 2017 г., е с наказание шест месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване.

Той е бил привлечен към наказателна отговорност за това, че в лек автомобил, паркиран на улица в гр. Кюстендил, държал амфетамин.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf
loading...