В Гоце Делчев тече още една успешна ротарианска година

Снимки: Личен архив

Приетата кауза е високохуманна

Ротари клуб в Гоце Делчев съществува вече 10 години и неговата ползотворна дейност се чувства все по-осезателно. След като неотдавна благодарение на този клуб и на съдействието от страна на Общината, в Младежкия дом беше открит Център за талантливите деца от региона, сега местните ротарианци подготвят своя традиционен коледен бал, на който събират средства за осъществяване на общественополезните си инициативи.

Тазгодишната кауза е посветена на деца и възрастни с физически увреждания и умствена изостаналост, както и на хора в неравностойно положение от четирите общини в Гоцеделчевски регион. Дарения ще получат Дневният център „Символ на любовта“, както и центровете в Хаджидимово и Марчево.

„Ще закупим неща, които са им нужни. Целта е да докоснем сърцата на тези хора“ – казва Янка Телкиева – настоящият президент на Ротари клуб – Гоце Делчев, и един от неговите учредители.

Друга цел, която  гоцеделчевските ротарианци са си поставили, е закупуването на съвременен мамограф за нуждите на МБАЛ „Иван Скендеров“. Тя ще бъде постигната съвместно с приятелите им от френския клуб „Канес – Грималди“ и италиански ротарианци.

По традиция ще се проведе шах турнир в памет на Стилиян Стругов. Ще продължи и участието в турнир по стрелба с пистолет, организиран от Военния клуб и Гранична полиция.

Както е известно, успешни са и съвместните дейности на ротарианците и  младите интерактори. Всяка година около Коледа и Великден те провеждат инициативата „Купи и дари“. Заедно подготвят картички за празниците, за да зарадват децата с увреждания. Заедно организират честването на Деня на детето. Помагат си и при традиционното засаждане на ротарианската гора. Пак така съвместно ще осъществят и кампания „Антидрога“.

Типично ротарианските дейности също ще продължат – конференции, семинари, срещи със сродни клубове в страната и чужбина.

 

Митко Минев - дистрикт гуверньор 2019/2020, и Янка Телкиева - настоящ президент на Ротари клуб - Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK