От въздуха премиерът Борисов разгледа напредъка по строящата се АМ „Европа“

Снимки: МС

Борисов премина с хеликоптер над магистрала "Европа" на път за Сърбия

„Допреди един месец хората тук чакаха реколтата да се събере, а сега стотици работници работят в събота и на места новото трасе вече се асфалтира от валяците“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който премина над АМ „Европа“ с хеликоптер на път за Сърбия, където днес заедно с президента Александър Вучич се включи в официалната церемония по откриването на автомагистралния участък по Коридор №10 от българската граница до Ниш.

От въздуха премиерът Борисов разгледа напредъка по строящата се АМ „Европа“, която е част от Трансевропейския коридор № 10, свързващ Лондон с Истанбул.

Той и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков огледаха участъка Сливница-Драгоман и посочиха, че догодина ще се реже лентата на това толкова важно трасе.

„Това е от бюджета на българските данъкоплатци! И жп линията се изгражда на пълни обороти. Хората работят като пчелички“, изтъкна премиерът Борисов. Той отбеляза, че по част от трасето на АМ „Европа“ остават само по-лесните дейности.

„Не е ли красота?! На места вече поставят маркировката, остава да сложат мантинели. По тези платна движението ще е със 120-130 км/ч., колкото и с хеликоптера. Правим така, че сърбите да имат пристанища във Варна и Бургас“, акцентира премиерът Борисов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK