Община Дупница санкционира ВиК с 1500 лева за некачествени възстановителни дейности при подмяна на водопровод

Снимка: Infomreja.bg
Максималната санкция в размер на 1500 лева ще бъде наложена от Община Дупница на ВиК заради некачественото изпълнение на възстановителните дейности при подмяна на водопровода на стълбите по ул. "Родопи".
 
В съботния ден, когато обилният дъжд свлече строителните материали и направи стълбищния подход непроходим, комисия състави констативен протокол и на база него е съставен акта за санкцията.
 
"С моя заповед от днес е съставена комисия от отдел "Строителство" към Общината, заедно с представители на ВиК-Дупница и ЧЕЗ за проверка на всички изкопни и ремонтни дейности. Проверката ще продължи до 29 юни. Всяко установено некачествено възстановяване ще бъде санкционирано", заяви зам. - кметът на Дупница Олга Китанова.
 
Тя подписа днес договор с "Руен Холдинг" АД, която да извърши аварийно цялостен ремонт и възстановяване на стълбите. Сумата по договорът е в размер на 53 203,32 лв с ДДС.
 
"Подмяната на двата силно компрометирани водопроводи, които захранват целия район, както и село Джерман бе наложителна. Но това не оправдава никой за непредприетите действия след това в продължение на близо 2 месеца. Ние като Общинска администрация също носим вина и отговорност за случилото се и не бягаме от нея.
 
Затова започваме тези проверки, за да няма отново подобни случаи и да се реагира на време", заключи Китанова.
 
Възстановителните дейности на стълбите започват още в почивните дни, а срокът за изпълнение е 30 дни.
 
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK