АПИ за верижната катастрофа на магистрала "Струма: Нямаме вина!

Снимка: Infomreja.bg

При гъста мъгла и намалена видимост шофьорите трябва да карат с по-ниска скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват по-голяма дистанция и да не предприемат резки маневри, изпреварвания или внезапно спиране. Изключително внимателното шофиране при много слаба видимост е един от сигурните начини шофьорите да избегнат верижни катастрофи, каквито стават при мъгла и слаба видимост.

Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това уточнение по повод опитите "за пореден път да се хвърли вина за тежък пътен инцидент върху пътната инфраструктура", и то на новоизградена отсечка, сигнализирана с пътни знаци и маркировка по всички правила на нормативната уредба.

"В тази връзка призоваваме представителите на неправителствени организации да се въздържат от отправянето на обвинения без конкретни доказателства преди да е завършила работата на разследващите компетентни органи", подчертават от АПИ.

Участъкът между Кресна и Сандански от автомагистрала „Струма“ има изградена техническа инфраструктура за интелигентна транспортна система. Тя ще продължи да се надгражда, тъй като е част от цялостния проект за интелигентна транспортна система за лотове - 3.1, 3.2 и 3.3 от АМ „Струма“.

Системата ще има общ център за управление на трафика и той ще започне работа със завършването на лот 3.1 между Благоевград и Крупник, тъй като изграждането на центъра за управление е включено в лот 3.1 на АМ „Струма“.

Тъй като изграждането на лот 3.3 от Кресна до Сандански завърши предсрочно, а лот 3.1 е в строителство АПИ предприе стъпки за изграждането на временен контролен център за управление на трафика, който ще е в сградата на Областното пътно управление в Благоевград.

Интелигентната транспортна система включва станции за броене и управление на трафика, видео наблюдение, информационни табла, измерване на теглото на превозните средства и метеорологично наблюдение.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Koleto16:43 - 07.02.2019
S 90 prez muglata... ei tva e !
цьз16:43 - 07.02.2019
cxz
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK