От утре Гоце Делчев става столица на китарите

снимка: infomreja.bg, архив

Международният фестивал на китарата стартира за 23-та поредна година в Гоце Делчев.

Организатори са Община Гоце Делчев и Народно Читалище "Просвета". Лично кметът Владимир Москов ще открие утре тържествено в 18.30 часа музикалното събитие в Дома на културата.

В първия фестивален ден на сцената ще се изявят Китарен оркестър от Кюстендил, известният немски цигулар Хаймо Хеншелман и сънародникът му Карл-Филип-Хеншелман, Нели Недева от Варна, Стефан и Ромелия Христови от Казанлък, Теодосий Цингилев от София, дуо ”BRILANTE”, проф.Йосиф Радионов –цигулка и SUNNY- електрическа китара.

При откриването на фестивала в 21 часа ще бъде изтеглен жребият от участниците в различните конкурси.

Международният фестивал ще продължи три дни. В четвъртък конкурсната програма започва в 9 часа с участието на „Майстори на класическата китара” от първа до четвърта възрастова група. Фестивалният ден ще завърши с грандиозен концерт на Огнян Вълев, Хаймо Хеншелман –цигулка, Карл-Филип Хеншелман – флейта, Йосиф Радионов –цигулка и Зорница Радионова – пиано.

В третият ден от конкурсната  програма надсвирването отново започва от 9 часа сутринта.

Конкурсът „Майстори на електрическата китара" ще се проведе на открито в атрактивната градинка „Фонтаните” от 14 часа. При дъждовно време изявата ще бъде преместена във фойаето на ДНА, съобщават организаторите.

В наситения с много музикални конкурси и изяви 5 октомври в 17 часа е предвидено представяне на световно известната фирма за китари „KREMONA". Презентацията ще направи официалният представител на фирмата Христо Христов. Той ще съобщи и името на носителя на специалната награда на фирмата, който ще получи класическа китара на стойност 1000 лева.

С много специални подаръци официалният представител за целия Балканснски полуостров Александър Генков пък ще представи другата световно известна фирма „SAVAREZ” - производител на струни от 17 часа в Дома на културата.

По традиция фестивалът ще бъде закрит с голям концерт на лауреатите, който ще започне в 18.30 часа в голямата зала на Дома на културата.

 

КОМЕНТАРИ

До Димитър Димитров (Вълев)08:20 - 03.10.2013
Коментари, съдържащи лични нападки, обиди, заплахи или нецензурно съдържание подлежат на модериране или изтриване!
Димитър Димитров05:28 - 03.10.2013
Това се казва радостна новина! Международният фестивал на класическата китара в гр. Гоце Делчев отново е факт! Обърнете специално внимание на Съни - синът на Оги Вълев, най-младият майстор на електрическата китара в България!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK