Започна разработването на плана за интегрирано развитие на Дупница

Снимка: Infomreja.bg

За целта на официалния сайт на Община Дупница - dupnitsa.bg е качена анкета

В изпълнение на Закона за регионалното започна разработването на плана за интегрирано развитие на Дупница за периода 2021-2027г.

Този план определя основните приоритети в развитието на общината в следващия 7-годишен програмен период и е основен документ, който дефинира проектни идеи за финансиране със средства от европейски бюджет, общински бюджет и други източници.

За да бъдат идентифицирани най-съществените проблеми пред развитието на общината и населените места на нейна територия, потенциалите за развитие и оптималните мерки за тяхното адресиране е съществено участието на гражданите в разработването на стратегическия документ.

"Надявам се на максимално голям брой наши съграждани да участват в анкетата. Все пак идеята е да бъдем по-конкретни като цели в следващия период, за да знаем къде да засилим нашата работа. Особено в отворените въпроси, разчитам на повече конкретика. Все пак не говорим за период от месец-два, а за няколко години", коментира кметът на общината инж.Методи Чимев. На следващ етап ще бъдат проведени и обществени обсъждания с жителите на града и селата.

За целта на официалния сайт на Община Дупница - dupnitsa.bg е качена анкета, която всеки гражданин, който би желал може да попълни, за да спомогне при разработването на плана.

Анкетата е достъпна и на следния линк: https://www.questionpro.com/a/TakeSurvey?tt=VpjE1D4N/YI%3D

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK