Дупница има от днес своето "дърво на живота"

Снимки: Община Дупница

Всеки родител постави снимката на децата си на дървото

Дупница има от днес своето "дърво на живота".

В заседателната зала на Община Дупница то бе показано пред родители на децата родени с финансовата подкрепа от местния бюджет за ин витро процедури.

"Мисля, че едно красиво сравнение може да бъде направено между човешкия живот и живота на едно дърво. Идеята е "да предадем нататък" животът и енергията... Да оставим следа, да оставим нещо, или пък много неща, след себе си. Да създадем, след като сме родени и ни е било дадено - и душа, и плът и кръв. Да бъдем като едно дърво, което е проводник на земната енергия, която е нужна на живота тук. Някой беше казал, че човек не е живял напразно, ако е посадил дърво, ако е построил дом и е отгледал дете. Радвам се, че ни позволихте заедно с Вас да посадим нашето символично "Дърво на живота", на което трептят най хубавите листя, Вашите усмихнати деца", обърна се към родителите и децата кметът на общината инж. Методи Чимев, който благодари и на "майстора с резачката" Васил Говедарски от село Овчарци, който разгърна идеята и изработи уникалната скулптура. Дървото на живота ще бъде монтирано в кметския кабинет.

Всеки един родител собственоръчно постави снимката на децата си върху всяко едно листенце.

"Нека това дърво и всяко листо бъде изпълнено с живот. Защото няма по-хубав, по-ценен подарък в един свят от това да имаш дете", допълни инж. Чимев.

"67 са листата на дървото, като над 30 ще бъдат запълнени в следващите дни, тъй като някои родители не успяха да дойдат. Останалите остават в очакване да получат своя живот. Някои бебета са вече на път и скоро ще получат своето листенце", заключи той.

За всички присъстващи бе подготвен и кетъринг.

Както е известно, Община Дупница вече 8 години подпомага семейства и двойки с репродуктивни проблеми за ин витро процедури.

На предстоящата сесия идната седмица на ОбС-Дупница ще бъдат гласувани новите финансови помощи за подалите документи тази година семейства.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK