Студенти от ЮЗУ със златна статуетка и седем медала от VI Национален музикален и танцов конкурс "Пиленце пее"

Студентите от специалност "Изпълнителско изкуство", снимки: ЮЗУ

Възпитаници на Югозападния университет се представиха отлично на VI Национален музикален и танцов конкурс „Пиленце пее“ – 2017, който се проведе в София. Студентите от катедра „Музика“ на Факултета по изкуствата получиха едни от най-високите награди.

Специална награда „Златна статуетка“ и участие в гала концерта спечели четвъртокурсничката в специалност „Изпълнителско изкуство“ (народно пеене) – Полина Порумова.

С първа награда и златен медал бе отличена Антоанина Николова, студент в трети курс, специалност „Изпълнителско изкуство“. Първа награда и златен медал завоюва и четвъртокурсникът в специалност „Изпълнителско изкуство“ (народни инструменти) – Дмитро Труфкин.

За дуетно изпълнение с втора награда и сребърен медал бяха отличени третокурсничките Моника Миткова и Михаела Иванова. Михаела спечели и бронзов медал за солово изпълнение.

С трета награда и бронзов медал от националния конкурс си тръгна и първокурсничката Беатрис Велинова. Признание получи и техният преподавател – известната певица ас. д-р Бинка Добрева. Д-р Добрева получи Диплом за отлична педагогическа дейност.

Тазгодишното издание на конкурса се проведе в рамките на три седмици. В него участваха 2000 млади таланти. Организатор на събитието е Народно читалище „Надка Караджова“.

Конкурсът се проведе под патронажа на Министерството на културата на Република България, кмета на София – Йорданка Фандъкова, и кмета на Община Красно село – Христо Апостолов.

 

Студентите с ас. д-р Бинка Добрева
Студентите с ас. д-р Бинка Добрева
Дмитро Труфкин

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK