От понеделник община Кресна ще доставя топла храна на хора в нужда

Кметът на община Кресна, Николай Георгиев, снимка: Infomreja.bg, архив

Кметът: Кресна е честита, защото е богата на човеколюбие, състрадание и солидарност!

От понеделник, 6.04.2020 г., община Кресна започва да доставя топла храна за най-уязвимите и застрашени жители на общината. На 25-и март кметът Николай Георгиев пое конкретен ангажимент и от началото на следващата седмица, в сътрудничество с екипите на сдружение "Нов избор", общината ще приготвя и разнасяна топла храна два пъти седмично.

"Започваме с обещаното, но ако необходимоста го налага, ще увеличим броя на доставките през седмицата", заяви градоначалникът. Той отправя гореща благодарност към всички граждани и фирми в общината, които са се отзовали на призива за дарения на пакетирани храни и продукти:

"ДОБРИ ХОРА, БЛАГОДАРЯ ВИ!

БЕЗ ВАШАТА ПОМОЩ ТАЗИ ИНИЦИАТИВА НЕ БИ МОГЛА ДА СЕ РЕАЛИЗИРА И ДА ПРОДЪЛЖАВА ВЪВ ВРЕМЕТО.

БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ГРИЖАТА, СЪСТРАДАНИЕТО, РАЗБИРАНЕТО И ОТЗИВЧИВОСТТА КЪМ НАШИТЕ СЪГРАЖДАНИ В ТЕЖКА НУЖДА!

БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ВАШАТА ЧОВЕЧНОСТ, ЗА ДОБРОТВОРСТВОТО И ЗА ДОБЛЕСТТА ДА ДАРИТЕ БЕЗ ПОКАЗНОСТ И ФАНФАРИ!

БЛАГОДАРЯ ВИ, ЧЕ НАМИРАТЕ СИЛИ В НАСТОЯЩАТА КРИЗА И КАТО ЛИШАВАТЕ СЕБЕ СИ, ДАВАТЕ НАДЕЖДА НА НАШИТЕ СЪГРАЖДАНИ В РИСК!",

Кметът Николай Георгиев благодари и на колегите си - общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП ЗА БЪЛГАРИЯ (АБВ)", както и на председателя на Общинския съвет Мая Божинова, които ще даряват по 10 % от своите възнаграждения за инициативата, докато е необходимо.

"Искрено и по човешки благодаря и на общинския съветник от групата на ПП ГЕРБ, г-н Георги Георгиев, който също пое личен ангажимент и ще дарява по 10 % от своето възнаграждение. Разбира се, ще го правя и аз. Община Кресна е бедна откъм бюджетни средства, но богата със силата на Вашия дух и единството на нашата общност! Поклон! Моля Ви, не спирайте да проявявате Вашата хуманност, човеколюбие и човешка солидарност, защото това са здравите стълбовете, върху които си струва да градим нашето утре", се казва още в изявление на кмета до жителите на община Кресна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK