От „Кабел Сат – Запад“ проговориха: Надяваме се атаката да не идва от конкуренти и доставчици

Снимка: Infomreja.bg

От „Кабел Сат – Запад“ ООД, нарушиха мълчанието и излязоха с официална позиция след вчерашната съвместна акция на ГДБОП и НАП, при която бяха атакувани над 10 офиса на малки кабелни оператори в Югозападна България.

В съобщение до клиентите и партньорите на оператора се казва:

„От 13.06.2019 г. за неопределено време "Кабел Сат – Запад“ ООД няма да може да разпространява телевизия и интернет в редица населени места в Югозападна България, където оперира.

Причината за това е акция на правоохранителни органи, при която бе демонтирана и отнесена в неизвестна посока цялата ни техника, без която няма как да осъществяваме дейността си.

Нашата фирма е на пазара на далекосъобщителни услуги вече 25 години и винаги стриктно е спазвала всички законови изисквания. Ние сме един от големите работодатели и данъкоплатци в региона. За този четвърт век никога не сме били уличавани в каквито и да било нарушения, а офисите ни са на главните улици пред очите на всички.

Съжаляваме, че най-голямата жертва на случилото са нашите клиенти - граждани и фирми, които остават в страна-членка на ЕС през 21 век без телевизия и интернет. Това според нас е недопустимо и нарушава основно човешко право на достъп до информация. Засегнати са също банкови институции, учреждения и общински администрации, чиято дейност в следващите дни ще бъде силно затруднена.

На риск ще бъдат подложени животът и здравето на хората в малки населени места, за които комуникацията през интернет е единствена и безалтернативна. Инициаторите на тази акция следва да си дават сметка за последствията. Ние призоваваме гражданите към спокойствие и категорично се разграничаваме от появилите се вече призиви за гражданско неподчинение, блокади и размирици.

Искрено се надяваме, че атаката срещу нас не е с цел обслужване на корпоративните интереси на нашите конкуренти и доставчици. Адвокатите ни са предприели вече съответни действия за връщане на отнетата техника, за да възстановим дейността си в най-скоро време. Разчитаме, че медиите, с които през десетилетията сме били в отлични отношения, няма да си позволят да разпространяват по отношение на „Кабел Сат-Запад“ непроверена, преувеличена или преиначена информация".

Междувременно от ТВ "Запад" и в страниците на кабелния оператор във Фейсбук бяха разпространени снимки на "видимите резултати" след акцията – счупени врати, стени, празни шкафове, иззети документи и важна техника и апаратура за милиони левове.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: ТВ "Запад"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK