От „Изправи се! Мутри вън!“ създават мярката „България е моето вкъщи“

Снимки: Infomreja.bg

Наемат българите от чужбина

Обиколихме малките общини в Кюстендилско - Кочериново, Рила и Бобошево. Проблемите са си все едни и същи. На първо място липсата на питейна вода и канализация, наред с ниските пенсии и доходи на младите, които бягат в София или чужбина.

Ние от "Изправи се! Мутри вън!" ще работим за преизчисляване на пенсиите спрямо осигурителния доход към 2016 г. и ежегодното им увеличаване до постигане на минимална пенсия над 500 лв. до края на мандата. Едно от нашите предложения е създаване на мярка „България е моето вкъщи” на стойност 200 млн. лв. за 50 000 сезонни работници.

Тъй като голяма част от тях, по причина на пандемията от COVID-19, са изгубили работата си и не виждат перспектива, мярката цели да ги задържи и/или върне в България. По нея държавата ще плаща за наемането на работа на сезонни работници в България от български работодатели, както и на такива, които искат да наемат български сезонни работници, връщащи се от чужбина.

Държавата ще заплаща възнаграждение и осигуровки на всяко новооткрито сезонно работно място в селското стопанство, услугите и други сезонни дейности. Мярката ще доведе до нови работни места, събиране на български семейства и раждане на децата им в България, заявиха от Изправи се! Мутри вън!.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK