От ГЕРБ настояват началникът на НСО да подаде оставка

Снимка: Infomreja.bg

Това каза в НС Тома Биков

Гардовете от каменния бряг на парк „Росенец“ незабавно да бъдат уволнени, а началникът на НСО – да подаде оставка. Това настояват от парламентарната група на ГЕРБ, каза в изявление пред медиите народният представител Тома Биков, предаде btvnovinite.bg.

Позицията е насочена към случая отпреди два дни, когато съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов и негови съпартийци направиха опит да акостират на брега на т. нар. „летен сарай“ и бяха изгонени от охраната на обекта.

„Няма смисъл от проверка, защото всичко е заснето и не виждам смисъл да се проверява тази ситуация. Надявам се господин Иванов, когато види президента следващия път, да го пита защо тези две неща не са направени. Ако той смята като нас, има нашата пълна подкрепа. Надявам се това да се случи скоро (да го пита – бел. ред.)“, добави Биков.

В последните дни и президентът, и премиерът се изказаха по темата. Позицията на Румен Радев беше, че изпълнителната власт определя кой да бъде охраняван от НСО и кой – не. Днес министър-председателят пък заяви, че държавният глава еднолично ръководи Националната служба за охрана.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK