Кметът на Перник поиска още една станция за измерване на въздуха

Снимка: Община Перник

Поставят станцията в близост до индустриалната зона

Кметът на община Перник Станислав Владимиров обяви тази сутрин, че е изпратил писмо до министъра на околната среда и водите за поставяне на още една станция за измерване на качеството на въздуха в града.

„Искаме станцията да бъде поставена в средата на града – близо до индустриалната зона, защото често попадаме в класациите за мръсен въздух“, коментира Владимиров.

Градоначалникът припомни, че в предходния кметски мандат е имало възможност за кандидатстване за финансиране по програма Околна среда, за 111 млн., които са разпределени между 7 града. „За съжаление Перник не беше изготвил програма за управление на качеството на въздуха и тези пари не са получени.

Те щяха да бъдат насочени към всички, които използват твърдо битово гориво. Сега ще трябва със собствени средства да преодоляваме този проблем“, обясни Станислав Владимиров.

Той каза още, че в този бюджет, въпреки скромните средства, с които общината разполага е заложено поставяне на филтри в част от домакинствата, които се отопляват с твърдо гориво.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK