Кикбоксьорът Доброслав Радев стана „Спортист на Дупница“ за 2019 г.

Снимки: Община Дупница

Отбор на годината в индивидуалните спортове е клубът по тенис на маса „Марек – Дигеста“

Световният вицешампион по кикбокс за мъже Доброслав Радев стана „Спортист на Дупница“ за 2019 година. За втора поредна година той бе удостоен с приза от анкетата на клубовете в общината и спортните журналисти. При дебюта си за мъже в категория до 71 кг. на първенството на Планетата, което се проведе в Босна и Херцеговина, едва 19-годишният Радев се качи на стълбицата и окичи със среброто. През годината той стана и шампион на Европейската купа по кикбокс К1 в Сърбия.

Призът си, Радев получи на церемонията от кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев. „Искам да благодаря на всички, които оцениха резултатите ми през тази година. Благодарности на треньорите, без които нямаше да постигам тези успехи и специално благодарности на г-н Чимев за помощта, която оказва, както на нашия клуб, а така и на всички спортисти в града“, каза Радев.

Негови подгласници станаха Митко Джорджев от таекуондо клуб „Гладиатор“, който се класира втори на европейското първенство за мъже на спаринг в олимпийската категория до 60 кг. и участва на всички турнири от веригата „Гран при“ през годината. На трето място бе класирана Янита Миленкова от клуба по софтбол „Ейнджълс“, която спечели наградата MVP на евролигата и българското първенство.

В Топ 10 попаднаха още Радостин Радев (силов трибой), Методи Китанов (ловна стрелба), Луиза Захариева (таекуондо), Кристиан Анастасов (таекуондо), Иван Иванов (тенис на маса), Божин Ангелов (тенис на маса) и Анжела Василева (бадминтон).

Отбор на годината в индивидуалните спортове стана клубът по тенис на маса „Марек – Дигеста“, който през 2019 година спечели всички златни медали в абсолютно всички възрасти, включително и при мъжете, а в колективните спортове без конкуренция бе „Ейнджълс“- шампион на България по софтбол, носител на купата на страната и първият клуб от България станал победител в Евролигата.

Треньорът на софтболистките Николай Пилев взе приза за треньор при колективните, а в индивидуалните спортове Христо Михалчев от „Гладиатор“, който посвети наградата на целия треньорски щаб от клуба.

„Това е може би най-приятната и истинска класация. Защото всички успехи са факт, постигнатото е плод на много работа на треньори, състезатели, а позитивите са най-вече за града. Тази година наградихме вицесветовни и европейски шампиони, дай боже, идната, която е олимпийска година, тук да имаме и олимпийски медалист“, лаконичен бе инж. Чимев.

Освен него, награди връчиха и председателят на ОбС-Дупница, Костадин Костадинов и Георги Георгиев – председател на комисията по спорт в местния парламент.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK