Австрия въвежда мерки за пристигащите от 16 български области

Снимка: МВнР

Досега забраната беше за влизащите от цялата страна

Министерството на европейските и международните въпроси на Австрия ни уведоми с нота, че страната въвежда мерки за пристигащите от 16 области на България, а не както досега – за влизащите от цялата ни страна.

Мерките са в сила от днес, 17 октомври 2020 г.

Според нова заповед на австрийския министър по социалните въпроси, здравеопазването, грижите и защитата на потребителите влизането в Австрия от 16 български региона/области – Благоевград, Бургас, Добрич, Габрово, Ямбол, Кърджали, Монтана, Пловдив, Разград, Шумен, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище и Варна, ще се осъществява както и до момента – с изискване за предварително направен отрицателен PCR тест не по-стар от 72 часа от момента на влизане в Австрия или 10-дневна карантина.

Тя може да бъде прекъсната с отрицателен PCR тест на място в рамките на 48-часа.

За пристигащите от другите български области не се изисква PCR тест или 10-дневна карантина.

Посолството ни във Виена отправи запитване дали регион „София“ визира София-град или София област, за което от МВнР ще информират допълнително.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни във Виена на следните телефони +43 1 505 31 13; +43 1 505 64 44 и на имейл [email protected].

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK