Задържаха издирван от Гърция на ГКПП Гюешево

Снимка: Infomreja.bg

Той е с наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 14 години и 50 000 евро глоба

Днес, 21.12.2020 г., Окръжна прокуратура – Кюстендил е внесла в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест спрямо чуждия гражданин М.Д.

Преписката по случая е била образувана след като около 15 ч. на 18.12.2020 г., на ГКПП Гюешево, била извършена гранична проверка на гражданина на Северна Македония – М.Д. На влизане в страната мъжът управлявал лек автомобил. Установено е било, че спрямо него има сигнал за хит (съвпадение), въведен в Шенгенската информационна система (ШИС) от Гърция – мярка „лице за арест с цел предаване или екстрадиране“.

Четиридесет и две годишният мъж е обявен за международно издирване, въз основа на Европейска заповед за арест от 26.10.2020 г., издадена от съдебните власти в гр. Солун. Тя касае проведеното против него наказателно производство за подпомагане незаконно влизане и пребиваване на гръцка територия на лица – граждани на трети страни, както и нелегалното им транспортиране. За тези деяния му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 14 години и 50 000 евро глоба.

Понастоящем, с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил, М.Д. е задържан за срок до 72 часа. Предстои насрочване на съдебно заседание за разглеждане на искането за определяне на мярката му за неотклонение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK