България и Италия стартираха обратното броене до Световното по волейбол за мъже през 2018 г.

Снимки: ММС

България и Италия стартираха обратното броене до Световното първенство по волейбол за мъже през 2018 г. (10 - 30 септември) със събитие в Рим.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в пресконференцията за представяне на организационния комитет, схемата и градовете домакини на Световното първенство по волейбол за мъже, което ще се проведе в двете държави.

В представянето, което сложи началото на публичните събития около предстоящото световно първенство участваха и италианският министър на спорта Лука Лоти, вторият изпълнителен вицепрезидент на Световната волейболна федерация FIVB Александър Боричич и президентът на Италианския олимпийски комитет Джовани Малаго.

Бяха представени и градовете домакини на първенството - Рим, Милано, Флоренция, Торино, Болоня, Бари, София, Варна, Русе, като от българска страна участваха кметът на София Йорданка Фандъкова и зам.- кметът на Русе Иван Григоров.

От страна на волейболните федерации участваха президентът и вицепрезидентът на българската инж. Данчо Лазаров и Любо Ганев, президентът на Италианската волейболна федерация Пиетро Бруно Катанео и представители на италианския организационен комитет на първенството. 

Бляскавото събитие по представянето на Световното първенство по волейбол за мъже се състоя в една от най-големите забележителности на Рим - Palazzo Poli, а водещи бяха известната спортна журналистка Симона Роланди от Rai Sport и бившият заместник-директор на Sky Sport Лоренцо Далари.

Министър Кралев и колегата му Лука Лоти получиха лицензирани плакети на Световното първенство, а всеки от градовете домакини получи плакет със символа си.

Българската федерация по волейбол планира да представи организацията от българска страна на подобно събитие в София през следващия месец.
Схемата на първенството беше представена от изпълнителния директор на Организационния комитет на първенството Ренато Арена.

24-те класирали се отбора ще бъдат разделени в 4 групи по 6 отбора. В първата фаза във всяка от групите ще се изиграят по 15 мача, като две от групите ще играят мачовете си в България, а другите две в Италия.

Във втората фаза групите ще бъдат 4 с по 4 отбора, а във всяка група ще се изиграят по 6 мача. Отново две от групите ще играят мачовете си в България, а другите две в Италия. Третата фаза, полуфиналите и финалът ще се играят в Торино, като в третата фаза ще има 6 мача в 2 групи с по 3 отбора.

Общо ще бъдат изиграни 94 мача. Инж. Данчо Лазаров уточни, че мачовете от първа фаза в България ще се играят във Варна и Русе, а от втора - в София и Варна. Жребият на първенството ще бъде теглен на 30 ноември във Флоренция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK