Белица чества своя празник с поредица от културни и развлекателни събития

Снимка: Infomreja.bg

Дефиле на участниците ще има в центъра на града

За трета поредна година на 7 септември в центъра на град Белица ще се проведе Празник на Община Белица с мото: „С любов и вяра в общите ценности”

Празникът се посвещава и на юбилейната 50-годишнина на град Белица.

Целта е градът да даде поле за изява на фолклорни състави и изпълнители от България и различни държави, които да покажат богатството на своя фолклор; да съхрани и популяризира българското народно творчество и да покаже неговото достойно място сред другите народи. Да представи и популяризира модела на мирно съжителство на етнически и религиозно разнообразни общности, който да се мултиплицира на национално и световно ниво. Да насърчи предприемаческия дух в развитието на туризма в природния феномен.

Тази година празника „С любов и вяра в общите ценности” 2019 се посвещава и на 50-годишнината на град Белица, когато на 29 август 1969 г. с решение на Народното събрание, обнародвано в  Държавен вестник брой 68, Указ 828, на основание чл. 35.19 от Конституцията на Народна Република България и чл.6 от Закона за народните съвети Белица е обявена за град.

В деня на събитието Международната организация за защита правата на животните „Четири лапи” осигурява безплатно посещение на Парка за мечки край Белица за всички участници в културната програма.

В 13.00 ч. всички участници в културната програма ще дефилират по централната улица на град Белица, облечени в автентични костюми с плакат съдържащ информация за групата  и населеното място

Безплатно за гражданите и гостите на Белица на 5 септември /четвъртък/ Община Белица осигурява участието на Драматичен театър „Иван Димов“ – Хасково. Фарсомюзикъл на Недялко Йорданов, музика – Хайгашот Агасян. „Две жени, без да се брои мъжът“ с участието на актрисите Ирен Кривошиева и Роси Русева.

ПРОГРАМА 07 СЕПТЕМВРИ:
от 14.30 ч. до 23.00 ч.

• Отворени врати музей „ 50 години Белица – град“
• Отворени врати „ Парк за мечки"
• Изложба-базар от разнообразна земеделска и еко продукция
• Изложба-базар на местните занаятчии 
• „Пъстра трапеза” - изложба от специалитети от местната и национална кухня
• Дефиле на участниците в дневната програма с маршрут: Автогара – Белица през главните улици на града /ул. Димо Хаджидимов до ул. Владимир Поптомов/ централна сцена 
• Празничен концерт на художествено-творчески групи от община Белица, региона и гост изпълнители от Република Молдова и Република Северна Македония /Щип, Струмица, Свети Николаево/
• Мъжка фолклорна група „Огражденска четворка“ и фолклорен ансамбъл „Гайтан“
• Официално откриване на празника от кмета на Община Белица
• Концерт на звездата на „Планета Пайнер“ – фолк дивата Емилия
• Тържествена заря

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5