Четири досъдебни производства за кражба на ток при спецоперация в Шуменско

Снимка: Infomreja.bg, архив

Образувано е и бързо производство за нерегламентиран добив на дърва

Четири досъдебни производства за кражба на ток и едно бързо производство за нерегламентиран добив на дърва за огрев са образувани по време на специализирана полицейска операция на територията на ОДМВР-Шумен.

Операцията по противодействие на битовата престъпност е проведена от полицейски служители на РУ- Нови пазар в село Марково. Първо униформените съвместно със служители на електроразпределителното дружество проверили имот на ул“ Априлско въстание“, обитаван от 55-годишен мъж. Установено е незаконно прикачване към ел.мрежата.

След това била извършена проверка в жилище на 40-годишен местен жител на ул.“Цар Симеон“. Там също било установено незаконно присъединяване към електропреносната мрежа.

Нерегламентирано прикачване било документирано и в имот на 54-годишен мъж на ул.“Цар Борис I“. Непълно отчитане на потребената ел. енергия  след незаконно присъединяване е установено в частен дом на 36-годишна жена от селото на ул.“Рибарска среща“. Образувани са досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 234 В ал. 1 от НК.

В стопанска постройка на имот на ул.“Никола Вапцаров“ при извършена проверка полицейски служители установили че има дърва за огрев от вида „Габър“, които са без контролна горска марка и превозен билет. Изяснено било, че са общинска собственост и са добити от дере в землището на село Косово от 73-годишен мъж с адрес в село Косово. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл. 194 ал. 1 от НК.

По време на проверките екип на пътна полиция е установил 16 нарушения на скоростните режими. За различни констатирани нарушения по време на полицейската операция  са съставени  6 акта  за установени административни нарушения по Закона за движение по пътищата, наложени са 43 глоби с фиш.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5