Ето кои са най-обичаните родни есенни храни

Снимка: Infomreja.bg

Не забравяйте, че това което прави българската храна уникална

Есента има своята невъобразима романтика, с килима от паднали листа, уханието на печени кестени, капките дъжд, които се стичат по стъклата. Това е и времето, в което може да се насладим на вкусни ястия, с родни продукти. Не забравяйте, че това което прави българската храна уникална, е красивият баланс между вкусове, цветове и разнообразие от продукти, които биват отглеждани идеално в нашия климат.  

Печени чушки- Ароматът на салата от печени чушки, чесън и оцет е предпочитам не само за феновете на ракията. Тази салата е традиционна за нашите земи като често се към нея се добавя и сирене.

Тиквеник- Есента е сезонът на тиквата, която е най-обичаният есенен продукт. С нея може да се приготвят супи, предястия, основни ястия и десерти. Но най-традиционният роден бродукт е баницата с тиква.

Печени кестени-Няма нищо по-романтично от есенна разходка, придружена от аромат на печени кестени. Те са изключително полезни и универсални. Може да ги варите, печете, използвате към предястия или основни.

Сарми- Едно от уникалните български ястия, които можете да опитате, са Лозовите сарми. Може да се яде във вариация с лозови или зелеви листа, но за есента е по-подходящ варианта с лозови. Все по-често навлизат вегетарианските сарми, но традиционните се приготвят с кайма, ориз, билки, кисело мляко и др.

Печени картофи- есента е сезонът не печените неща. В хладните дни наблягаме на топли и вкусни ястия. Печеният картоф е подходящ за всеки вкус, защото позволява множество вариации. Само картоф с подправки, пълнен с месо, сирена или всичко, което ви е по-вкуса.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK