28-годишната Детелина убила Пламен Йонев с кухненски нож

Снимки: Infomreja.bg

Съдия Йоланда Цекова я остави за постоянно в ареста

28-годишната Детелина Василева е убила жертвата си – Пламен Йонев /62 г./ с кухненски нож. Това стана ясно по време на днешното съдебно заседание в Кюстендилски окръжен съд.

Държавното обвинение в лицето на прокурор Валери Пенков, поиска по отношение на мургавата девойка вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, с мотива, че след извършеното тежко престъпление обвиняемата се е укрила.

От своя страна служебният защитник на Детелина – адв. Емил Атанасов, посочи, че до този момент на нея не е направена психиатрична експертиза. По време на разпитите тя дори не е могла да даде обяснения за случилото се във фаталната нощ на 8 ноември в бобовдолското село Мламолово.

Въпреки чистото съдебно минало на обвиняемата, съдът счете, че предвид тежестта на престъплението, за което е привлечена като обвиняема и поведението й след деянието, са налице и другите две предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, а именно, че обвиняемата може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Съдия Цекова обяви още, че съдът няма впечатление за умствена недоразвитост на обвиняемата, за каквато пледира служебния й защитник адвокат Емил Атанасов и тя може да носи наказателна отговорност.

Определението може да се обжалва и протестира пред САС в 3- дневен срок, считано от днес.

До трагичното убийство в село Мламолово се стигна след конфликт между младата жена и Пламен Йонев на 8 ноември. 62-годишният мъж е намушкан с нож в областта на гърдите, което е и причината за смъртта му.

Тялото на жертвата е открито от негов приятел ден след жестокото убийство, а Детелина е арестувана от дома на свой роднини в Дупница.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK