Добра земеделска година в Господинци. Доволни от реколтата са и тютюнопроизводители, и земеделци

Снимка: Личен архив

Хората от гоцеделчевското село Господинци се радват на добра земеделска година - вече бъркат лютеници, пълнят буркани с компоти и мечтаят за зимните вечери, изпълнени с уханието на домашния уют, вкусните гозби и сладките приказки около бумтящите печки.

С цвят на лято и мирис на есен се събужда малкото село Господинци вече всяка сутрин в първия есенен месец септември.

В селото кипи много работа и трескава подготовка за зимата. Като истински мравки местните жители прибират реколтата от полето и пълнят мазетата с вкусна зимнина от туршии, сладко, компоти, лютеци и различни варива.Така кметът на селото-Ахмед Ходжов, направи живописно описание на есенната картина и атмосфера в селото му.

Земеделската година в Господинци бе повече от добра, споделя пред ИНФОМРЕЖА Ахмед Ходжов. На добра реколта тази година се радват  шепата останали тютюнопроизводители, а на още по-добра се радват производителите на корнишони.Тази година, макар че и техният брой е по-малък, цената на корнишоните остана висока през целия сезон, като дори не се налагаше като предишни години производителите да излизат на международния път за Драма за да продават там продукцията си. Произведените количества корнишони се продадоха още на полето, и то  по предварителни заявки, което бе голямо улеснение както за стопаните, така и за купувачите, споделя още кметът, като допълва, че и в неговия дом  мазето е вече пълно за зимата.
Ходжов коментира пред медията ни и случващите се нови и положителни неща както в кметството в Господинци, така и в селото.

Както писа ИНФОМРЕЖА повече от месец кметът на Община Гоце Делчев - Владимир Москов, назначи на постоянен щат нов технически секретар в лицето на Валерия Сливарова от Гоце Делчев поради ненадейното напускане на предишния служител. За новото попълнение в кметството Ахмед Ходжов заяви, че откакто е започнал работа, новият технически секретар се радва на добра оценка от страна на местното  население, работодатели и институциите.

„Добро попадение новият ни технически секретар-Валерия Сливарова, се оказа организиран, амбициозен и всеотдаен млад човек, който се стреми и  дава всичко от себе за да навлиза все по-успешно в новата си работа. Назначавайки я на тази длъжност, Владимир Москов й пожела да положи усилие да се възстановят незабравимите културни вечери, концерти и селски седенки, на които се е радвало цялото село преди години по всички празници.Така по този повод имам намерение тази година да й възложа задачата да започне да пише сценарий за бъдещо новогодишно тържество и парти. Убеден съм, че в тази насока ще се окажем с новия ми технически сътрудник един силен и добър екип и ще подготвим наистина едно прекрасно тържество, което да се помни дълго в село Господинци“, заяви кметът Ахмед Ходжов, който продължава да е един от ревностните фолклористи в Господинци и обединител на младите самодейци.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK