От 187 тествани в Разлог - 6-ма с антитела, без никакви симптоми

Красимир Герчев, снимка: Община Разлог, архив

За безплатното тестване в общината са осигурени 1250 теста

Масово тестване за коронавирус започна в още една община в страната - Разлог. Първоначално за COVID-19 ще се изследват хора от рисковите групи, както и работещите на първа линия по време на извънредното положение, съобщава БНТ.

Разлог не е сред обявените огнища на заболели от коронавирус. Но въпреки това до идеята за масово тестване на жителите се стигна предвид туристическият профил на общината. Районът е много посещаван от туристи както от страната, така и от чужденци. Освен това Разлог е в непосредствена близост до Банско.

За безплатно тестване са осигурени 1250 теста.

"Тези тестове са за служители, които работят с много хора. Закупихме едни 400 теста директно за хората от първа линия. 300 теста благодарение на общинските съветници в града ще бъдат направени в МБАЛ-Разлог. И другите 550 теста ще тестваме малко по-късно, преди да се обяви учебната година - всички учители и непедагогически персонал, като основната идея е да видим как се разпространява вирусът тук, дали е бил на нашата територия", коментира кметът на община Разлог, инж. Красимир Герчев.

Към днешна дата са изследвани 187 човека, като при 6 човека има показания, че са прекарали този вирус. Всичките тези шест човека не са имали никакви симптоми. /БНТ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK