До 31-ви март собствениците на кучета в община Гоце Делчев трябва да ги регистрират

Снимка: Infomreja.bg

Това се казва в заповед, издадена от кмета на общината

Собствениците на кучета в община Гоце Делчев трябва да ги регистрират в срок до 31-ви март 2021 г. Това се казва в заповед, издадена от кмета на общината Владимир Москов.

Мярката се налага поради зачестилите случаи на изоставяне на кучета на територията на общината. А тези, които остават при собствениците си, не са регистрирани при ветеринарен лекар за съответното медицинско обслужване, нямат рекистрация и в Общинската администрация. Стопаните не спазват своите задължения за заплащане на такса за притежаване на куче.

Заповедта има за цел намаляване броя на безстопанствените кучета и установяване на траен контрол върху тяхната популация на територията на общината, ограничаване на рисковете от разпространение на заболявания, пренасяни от кучета, увеличаване на информираността, отговорността и активността на гражданите при отглеждане на домашни кучета.

Кметът на общината разпорежда на всички собственици на кучета на територията на община Гоце Делчев в срок до 31-ви март настоящата година да ги регистрират в Общинска администрация по реда на чл. 174 от Закона за ветеринарномедицинската дейност и да заплатят такса за притежаване на куче, съгласно чл.116, ал.1 от Закона за местните данъци и такси.

След изтичане на горепосочения срок ще се извършват проверки за регистрация на кучетата, както и за заплатена такса за притежаване на куче на територията на общината.

На нарушителите ще бъдат налагани административни наказания според Закона за ветеринарномедицинската дейност, Закона за защита на животните и Закона за местните данъци и такси.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK