Мустафа Карадайъ с първа копка стартира новия проект в Белица - „Обновяване на площади в четири населени места“

Снимки: Община Белица

На 24-и май, в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, председателят на ДПС - Мустафа Карадайъ, заедно с кмета на Община Белица - Радослав Ревански, направи първите копки в изпълнение на големия проект за общината „Обновяване на площади в четири населени места“.

В Белица проектът обхваща построяването на пеещи фонтани със светлинни и водни ефекти на фона на песни, свързани с Белица, осветление, озеленяване и места за отдих.

Разноцветни 3D запомнящи се светлинни ефекти ще украсяват публичните сгради в центъра на града. Привлекателна инфраструктура и социално – икономическа среда за живот, труд и бизнес в общината ще превърне центъра на малкото градче в европейски вид.

Проектът обхваща четири населени места в общината - Горно Краище, Дагоново, Бабяк и Белица. Площадните пространства ще бъдат обновени и аранжирани за да се чувстват хората горди и щастливи от направените придобивки.

Освен председателя на ДПС и кандидат за евродепутат, на събитието присъстваха и кандидатите за Европейския парламент Илхан Кючук, Искра Михайлова, Атидже Алиева Вели, Севим Мусак, Гюлфие Парушева, народният представител от ДПС – Елхан Кълков, областният председател на ДПС – Благоевград Ведат Хюсеин, представители на младежкото ДПС – София, отец Николай Попов и местният имам Ахмед Горелски.

Преди тържественото поставяне на първата копка в центъра на града, кметът на Белица поздрави всички гости с добре дошли и напомни, че всичко направено до този момент в рамките на неговия почти 4-годишен мандат е само и единствено с помощта на "моята партия, хората в нея и с личния принос на председателя на ДПС господин Карадайъ".

Мустафа Карадайъ поздрави всички присъстващи на събитието по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура с думите: “Мили хора на Белица, Светите братя Кирил и Методий ни научиха, че знанието, вярата и културата са богатство, достъпно на всеки език. Затова винаги носете в душите си светлината на този празник и вярата в образованието като висша ценност.

Бъдете живи и здрави и с вдъхновение следвайте мечтите си и постигайте успехи. В този най-български и светъл празник, пожелавам на всички много здраве, дръзновение и творчески плам.! Белица е пример за приятелство, братство и заедност между хората от различни религии и етнос и ние се гордеем с това!".

Молитви и благопожелания за здраве, мир, разбирателство и успешно реализиране на стартиралите проекти в община Белица произнесоха местният свещеник Николай Попов и местният имам Ахмед Горелски.

След поставянето на първата копка бе направено жертвоприношение курбан на домашно животно лично от кмета Радослав Ревански, който ще бъде даден за приготвяне на храна за социално слабите слоеве от населението.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK