От 11 часа днес първи консултации с политическите партии в община Хаджидимово провежда кметът Людмил Терзиев

Людмил Терзиев, снимка: Infomreja.bg

Първи консултации с представители на политическите партии за определяне състава на секционните комисии за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 26 март ще проведе днес, 13 февруари, от 11 часа в заседателната зала на общинската администрация кметът на Хаджидимово Людмил Терзиев.

Покана за участие в консултациите Терзиев е отправил към представителите на политическите партии и коалиции в община Хаджимово, участвали в последните парламентарни избори на територията на общината, а именно: ПП „ГЕРБ“, Коалиция „БСП лява Бъгария", ПП „ДПС“, Коалиция „Реформаторски блок“, "ПФ-НФСБ и ВМРО“, “ББЦ“, Партия „Атака“ и Коалиция „АБВ“.

При участие в консултациите градоначалникът предупреждава, че политическите партии представят задължително писмено предложение за състав на СИК, което съдържа наименованието на партията или коалицията, която прави предложението, трите имена с ЕГН на предложените лица, длъжността в комисията, за която се предлагат с обозначени задължително образование, специалност и телефон за връзка.

Другите задължителни документи, упоменати в поканата до политическите партии за предстоящите консултации в община Хаджидимово, са: заверено от  съответната партия копие от удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 24.01.2017 г. или копие от решение за образуване на коалицията за участие в изборите за 43-то Народно събрание.

Упълномощените лица за участие в консултациите пък задължително представят пълномощно от представляващите партията или коалицията или заверено копие от такова.

Общият брой на членовете на СИК в община Хаджидимово е 153, разпределени в 19 секционни комисии според утвърдената методика. ПП ГЕРБ според разпределението ще има общо 57 свои представители - 19 члена в ръководството на всичките 19 секционни комисии. Коалиция "БСП лява България“ от общия брой 26 представители в СИК ще има 10 представители в ръководствата на комисиите. ДПС ще имам 20 участници, 8 от които в ръководствата.

С 15 свои членове ще разполага в 19-те секции в община Хаджидимово Реформаторският блок. От тях 6 ще бъдат в ръководствата. 

12 ще бъдат представителите в СИК в община  Хаджидимово на Коалиция "ПФ-НВСБ-ВМРО", които ще трябва на консултациите днес да определят 4-ма от тях за ръководния състав в четирите секционни комисии.

ПП „Атака“ и АБВ, които ще имат право на по 7 свои представители в СИК, ще имат по трима свои представители в ръководствата на секционните комисии.

 

КОМЕНТАРИ

Даню12:15 - 13.02.2017
Има ли друга община с 0%успеваемост на герп- няма, е тва е бат Милчо, най-голямия и всичките членове да са на герп същото си е.
Анго11:51 - 13.02.2017
Затъмнението и пълнолунието родиха комета, тя се казва Орел или пък Митко Палаузов, консултанта по партии и строителство.
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK