От 1 ноември БЧК раздава помощи в Кюстендил

снимка: infomreja.bg

БЧК и Община Кюстендил започват изпълнението на ІІІ транш на програмата "Разпределяне на храни от Интервенционните запаси на ЕС на социално слаби лица”, съобщи Радмила Иванова председател на МБЧК-Кюстендил. Право на подкрепа имат получавалите отоплителни помощи за сезон 2010/2011-година, неосигурени майки или осиновителки, взимали помощи от Дирекция ”Социално подпомагане” през предходната календарна година до навършване на детето на една година и правоимащи лица, взимали месечна добавка за отглеждане на дете с увреждания.

Бенефициентите ще получат по 6 килограма брашно и ориз, осем кутии консерви с лозови сърмии, 2 кг спагети, нишесте, грис и вафли. Помощите ще се дават срещу представяне на лична карта или от друго лице с нотариално заверено пълномщно. Организаторите призовават хората да си носят чанти за продуктите.

В Кюстендил пакетите ще се раздават в сградата на ул. ”Дондуков”47 с работно време от 9 до 17 часа. Раздаването ще почне от 1 ноември и ще продължи до 8 ноември. На 1-и получават помощи хора, чиито лични имена започват с А, Б и В. На следващите дати могат да се редят хора, чийто имена започват със следващите букви от азбуката.

В селата на Община Кюстендил получаването на храните ще става чрез кметовете и кметските наместници. За жителите на кв. ”Изток” раздаването ще стартира от 10 ноември, ромите ще бъдат информирани допълнително от кметския наместник Стефан Лазаров.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK