Потребителите свалиха над 56 000 сертификата, злонамереният трафик срещу НЗИС продължава

Снимка: Infomreja.bg

Общият брой на поставените ваксини днес е почти 20 000

Общият брой на свалените европейски зелени сертификати през интернет портала на Националната здравно-информационна система (НЗИС) през днешния ден надхвърли 56 000. Най-активни бяха изтеглянията в часовете между 9.00 и 13.00 ч., когато системата за генериране на сертификати отчете средно 7500 свалени документа на час. До този момент са изтеглени общо над 1.255 млн. европейски сертификата. Общият брой на поставените ваксини днес е почти 20 000.

Това е поредният ден, в който потребителите свалят активно генерираните им сертификати, въпреки продължаващите с нова сила и интензитет злонамерени действия от типа „отказ от услуга“ (DDoS) срещу инфраструктурата на НЗИС. В следобедните часове екипите на „Информационно обслужване“ АД засякоха нов мащабен опит за блокиране на работата на системата. В ранния следобед бяха засечени близо 30 млн. заявки в секунда към интернет портала https://www.his.bg/, което е безпрецедентна атака за България. Няма опити за пробив и намеса в системата и изтичане на данни на потребители.

„Продължаващите втори ден злонамерени действия имат за цел да нарушат ваксинационния процес и са пряка заплаха срещу държавата и неуморната работа на медицинския персонал, който полага денонощни грижи за защита на българските граждани от COVID-19“, каза изпълнителният директор Ивайло Филипов. По думите му компанията е осигурила възможно най-ефективната и модерна защита на инфраструктурата от подобни действия и успешно успява да отблъсне злонамерените атаки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK