Осъдиха условно македонец, шофирал пиян и предложил подкуп на кюстендилски полицай

Снимка: Infomreja.bg, архив

Окръжната прокуратура в Кюстендил постигна осъдителна присъда срещу македонския гражданин Насер Ракипи от Куманово, извършил престъпления по чл. 304, ал. 1 във вр. с чл. 18, ал. 1 и по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс. 

На 21 август тази година в село Жиленци от Кюстендил в посока Вратца подсъдимият Ракипи управлявал собствения си лек автомобил „Мерцедес - Ем Ел”. При извършена проверка пътните полицаи констатирали, че водачът се намира в нетрезво състояние.

Нередовният шофьор направил опит да даде подкуп в размер 20 евро и 1000 македонски денара на длъжностно лице - младши автоконтрольор от сектор „Пътна полиция “ при ОД на МВР – Кюстендил, за да не му състави акт за административно нарушение по Закона за движение по пътищата. 

Впоследствие химическата експертиза, изготвена по надлежен ред, установила концентрация на алкохол в кръвта на Ракипи 2.1 промила. Три дни след инцидента Окръжната прокуратура в Кюстендил внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу македонския гражданин за извършен от него опит за подкуп и шофиране след употреба на алкохол. 

Съдът наложи на подсъдимия едно общо най-тежко наказание – лишаване от свобода за срок от осем месеца, изпълнението на което е отложено за срок от три години, лишаване от право да управлява МПС за срок от осем месеца, както и глоба в размер на 300 лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK