Осъдиха румънец, превозвал цигари без бандерол за 1 866 000 лева

Снимка: МВР

Тираджията е хванат на "Кулата"

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районната прокуратура в Петрич, и защитата на подсъдимия Л.Р., признал се за виновен за извършено от него престъпление по чл. 234, ал. 3, т. 3, вр. ал. 1, пр. 2 от НК.

На 26.07.2019 г., на входящо трасе при ГКПП – Кулата, в посока от Гърция към България, пристигнала товарна композиция, състояща се от влекач и ремарке, управлявана от румънския гражданин Л.Р. При проверка с рентген били установени укрити акцизни стоки, поради което била извършена щателна митническа проверка. Зад три палета, съдържащи млечен продукт, били открити други такива, опаковани с картон без надписи и обозначения. При отстраняването им митническите служители установили кашони с различни размери, съдържащи кутии цигари без поставен на потребителската опаковка акцизен бандерол на Министерство на финансите на Република България.

Общото количество на държаните от подсъдимия Р. тютюневи изделия – цигари от различни марки, е 248 000 кутии, на стойност 1 866 000 лева. Чуждият гражданин бил привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление.

С определение на съда на подсъдимия Р. е наложено наказание от три години „лишаване от свобода“ с петгодишен изпитателен срок, което има последиците на влязла в сила присъда.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK