Осъдиха разложанин за дилърство

Снимка: МВР, архив

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Благоевград, и защитата на подсъдимия П.П., обвинен за незаконно държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение и археологически обект.

На 13.06.2018 г., в частен дом на ул. „Баба Магдалена“ в гр. Разлог, подсъдимият П. без надлежно разрешително, съгласно Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, държал с цел разпространение 915,45 грама коноп (марихуана). Дрогата била разпределена на дози с различно съдържание на тетрахидроканабинол. Общата стойност на наркотика възлиза на 5492,70 лева.

Освен това у него била открита сребърна монета на гр. Икитея, о. Евбея от III – II в. пр. Хр. Археологическият обект не бил идентифициран и регистриран по съответния ред.

Наложеното на П.П. наказание е една година и шест месеца „Лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. Той следва да заплати и направените по делото разноски в размер на 3098,20 лева по сметката на РУ на МВР гр. Банско. Монетата е отнета в полза на държавата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK